Димитър Николов, кмет на Бургас, фейсбукДимитър НиколовЗнаете, че съм балансиран

...
 Димитър Николов, кмет на Бургас, фейсбукДимитър НиколовЗнаете, че съм балансиран
Коментари Харесай

Само за една година Бургас загуби хиляди посетители, защото при готова и оборудвана зала на 99% управляващите решиха, че нямат интерес да я пуснат

 

Димитър Николов, кмет на Бургас, фейсбук
Димитър Николов
Знаете, че съм уравновесен човек и в множеството случаи, даже когато се приказват очевидни лъжи, не отвръщам. И не тъй като нямам какво да кажа, а тъй като не желая Бургас да се трансформира в сцена на конфликт на партийни агитки и плюещи се между тях деятели. Особено по време на предизборна акция! Но не мога да мълча, когато тотално се минава границата. Удобната „ дъвка ” – зала “Арена ”, към този момент придобива смехотворни размери. И този път щях да подмина с безмълвие, в случай че самият град не търпеше големи загуби от това!

Само за една година Бургас загуби хиляди гости, тъй като при подготвена и оборудвана зала на 99 % ръководещите взеха решение, че нямат интерес да я пуснат. Изтървахме Европейско състезание 2023 по волейбол – ще остане единствено във Варна. Изтървахме „ Гран При Жулиета Шишманова ”. Изтървахме няколко месечни лагери на националните тимове на Литва и Унгария в разнообразни спортове. Изтървахме няколко национални лагера по лека атлетика. Изтървахме събитие от ранга на „ Евровизия ”. Изтървахме „ Битката на огромните в бойните спортове ”. Изтървахме посещение на цирк „ Дьо солей ”. За европейските турнета на международни звезди въобще няма да приказвам! И множеството от запитванията бяха за събития ИЗВЪН СЕЗОНА!

И всичко това за сметка на бургаския бизнес! Защо? Наказваме бургазлии? И с празно говорене ги лишаваме не просто от зала, която да преглеждат и с която да се „ кичат ”, а от действителни доходи в локалната стопанска система, от хиляди гости в града!

Имало нарушавания в зала „ Арена ”? За година и половина стартираха десетки инспекции! Чухте от медиите за старта им, чухте ли за резултата? Кой е измамен под отговорност, какво решение на съд за физическо или юридическо лице има? За какво? Каква е присъдата? Какво е установено? Нищо! Нула! И в случай че има отговорни, това каква връзка има с жителите на Бургас? Те защо тъкмо са наказвани – притежателите на ресторантчета, магазинчета, сергии, таксита? Защо не наказаха виновниците, само че да пуснат залата? За да си вършат още и още фейсбук лайфове? Лайфовете отговорно отношение към хората на Бургас ли са? Присъда? И какво произтича от тях? Нищо! Само клишета.

Чувам за някакви милиони дето били заложени в бюджета за тази година за довършване…. За какво тъкмо? Никой не разбра. Само се вее думата милиони. Ефектно, нали?

И по този начин. Като кмет на Бургас апелирам: в случай че има нарушавания и отговорни лица- да се глобяват, вкарат в пандиза, санкционират тежко и така нататък

Но готовата зала да се открие! Защото тя не е значка на ревера, а действителен доход в националната и локалната стопанска система, в дребния бизнес, тя ще обезпечи посещаемост в града отвън сезона! Държавата да дефинира мениджърски екип за залата! Защото огромните събития, които водят хиляди хора, се декларират и провеждат 2 години преди случването им!

Аз в действителност не разбирам! Защо другите градове в България да заслужават зала, а Бургас- не?

И стига с имитациите и празнодумието, и с баналните политически извършения!

Хората на града не са длъжни да търпят загуби и да са статисти в непознати филми!

 
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР